Atanamayan öğretmenlerden MEB önünde eylem

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması yapılmayan öğretmenler platformu (AYÖP) 24 Kasım öğretmenler gününü kutlamadıklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

AYÖP temsilcisi bir basın açıklaması yaparak, MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ın 327 bin ataması yapılmayan öğretmen olduğunu açıkladığını belirtti ve şunları söyledi: "Başbakan'a, Milli Eğitim Bakanına sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın Nimet Çubukçu'ya soruyoruz, bizim çektiğimiz acıların farkında mısınız? Nimet hocam, siz, bir öğretmenin öğretmenliğini yapamamasını ve rüyasında öğrencilerini görmesinin ne kadar acı olduğunu bilir misiniz? Sayın Başbakanım, söz vermiştiniz, bizleri atamayacak mısınız? Hakkımızı vermeyecek misiniz? Bizler diyoruz ki, sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, MEB bakanımız, siyasi partiler, gelin bu sorunu hep birlikte çözelim."

-CHP'DEN EYLEME DESTEK-

Bir grup CHP'li milletvekilinin de destek verdiği eylemde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şunları söyledi: "En beğendiğim slogan ?Sözleşmeli Başbakanlık olsun'. Bugün Meclis'e 10 bin yeni öğretmen alımıyla ilgili kanun teklifi gelecek. 10 bin öğretmen atamasına sözleşmeli öğretmenler de başvurabileceği için 7 bini bu sözleşmelilerden olacak. Aslında 10 bin değil 3 bin öğretmen ataması yapılacak. Ben de 1986-2002 arası öğretmenlik yapmış biriyim. Parlamentoda sorunlarınızı takip etmek istiyorum. Her zaman yanınızdayız." Bu arada, AYÖP'lüler Bakanlık önünde oturma eylemi yaptılar. Islık ve alkışlarla protestolarda bulundular. Basın açıklamasının ardından kırmızı kart çıkarıp gösterdiler, kalem kırarak tepkilerini dile getirdiler. Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası ve Türk Eğitim-Sen temsilcileri de atanamayan öğretmenlere destek verdiler.

İki AYÖP temsilcisi Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'la görüştükten sonra, "Sayın Necmettin Yalçın, sorun bizden değil, Maliye Bakanlığı'ndan kaynaklanıyor. Biz 76 bin atama istedik dedi. Yine aynı hikayeler.."açıklamasını yaptı.

AYÖP'lüler, "domuz gribi değil KPSS öldürecek", "Çelik gitti pası kaldı", "YÖK'e hayır, "ÖSYM'ye hayır", "KPSS'ye hayır", "Kadrolu Atama İstiyoruz", "Direne direne atanacağız", "Hadi öğretmenler okula kampanyası istiyoruz", "Başbakan ücretli çalışsın" sloganları attılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber